Mad og Energi

Denne bog er den 4. i rækken, som udgives i oktober 2012. Den har været undervejs i 2 år.

Temaet er energi, da det er i fokus for tiden. Jeg har fået hjælp til det teoretiske af Sofie Schou, der har læst ernæring på speciallinjen på Ankerhus i Sorø. Denne teori har jeg omsat billedligt (4½ side) og afprøvet med de unge elever.

Som noget nyt er der lavet en energiprocentfordeling på retterne. Som udgangspunkt er retterne stadig en blanding af elevønsker og planlagte undervisningsforløb– altså mad vi kan li´. Der er anvendt sundt fedt og fuldkornsprodukter i opskrifterne.

At have arbejdet med mad og energifordeling har været spændende. Det viser sig, at det ikke er svært at lave mad til kroppen, der smager godt. Det sværeste er at bryde vaner og få indarbejdet nye gode vaner. Gennem min undervisning har det vist sig at de unge er modtagelige for nye spise vaner, når rammerne skabes til det gennem længerevarende konkret afprøvning - det lange seje træk.

Et succesfyldt tiltag var at anskaffe ens madkasser, som vi alle i 14 dage forpligtede os til at fylde med frokost, som vi kunne lide. Det blev en gensidig, god og fælles inspirationskilde for alle og flere fortsatte frivilligt efter de 14 dage.

ISBN: 978-87-992662-3-4



Udgivet: Okotber 2012 - ISBN: 978-87-992662-3-4

Antal sider: 65 - Antal opskrifter: 34