Høst og Smag

Temaet ”Fra jord til bord” eller ”Gaven fra haven” har altid interesseret mig. At høste friske råvarer og tilberede dem til glæde i nuet og til senere bruger, er en mulighed for at eksperimentere med smagsoplevelser. Sommer og sol på glas og flaske er en gave til sig selv eller andre, der altid falder i god jord.

I min undervisning har vi fokus på dette og arbejder med krydderier og frugt. Vi har lavet spændende kryddersalte med meget krydderi og lidt salt for at mindske saltforbruget, når der drysses salt i og på mad. Vi laver kryddereddiker og olier og vi laver syltetøj. Det hele er en stor succes.

Det er blevet til denne bog som hedder ”Høst og smag” Opskrifterne tager udgangspunkt i at anvende de afgrøder, man kan finde i sin have og i naturen i Danmark. Det giver en del køkkenarbejde i høst sæson, men efter følgene er der tilgængelige, lækre og smagsfyldte løsninger i skabene, som oven i købet er billige.

Teoridelen handler om smagssanser, hvilke fødevarer der indeholder hvilke smage og justeringsmuligheder ved tilsmagning Der er lidt om salt. Der er noget om høst og opbevaring af krydderier og om genbrug af planterne.

ISBN: 978-87-992662-6-5



Udgivet: September 2016

ISBN: 978-87-992662-6-5

Antal sider: 65

Antal opskrifter: 40

Farvelagte tegninger

Lamineret omslag med Spiralryg

A4 format